Előfizetői tartalom

2+1 forgatókönyv - Merre halad a kormány a választások után?

Véget ért a 2010-es választási kampány, de a mostani újabb nagyarányú győzelem után sem dőlhet hátra a kormány, hiszen két hét múlva már arról a 2011-es költségvetésről tárgyal első olvasatban, amelynek tervezési köriratát csak ma kapják meg a minisztériumok, emellett a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállításának menetrendjéről is október közepére ígért részleteket a kormány. Több hónapnyi kivárás és türelem után a nemzetközi hitelminősítők és a befektetők is a konkrétumokra kíváncsiak a magyar gazdaságpolitikával, a következő évekbeli stratégiával kapcsolatban. Egy dolog biztos: függetlenül a nemzetközi befektetői hangulattól, sűrű hónapok jönnek Magyarországon. Érdemes összeszedni, hogy milyen forgatókönyvek, piaci lehetőségek és kockázatok mutatkoznak jelenleg.

Hogyan is jutottunk idáig?. Az önkormányzati választások előtti hetekben lényegében megismétlődött az, ami a magyar piacokon az áprilisi parlamenti választások előtt is bekövetkezett: a forint erősödött, az állampapírhozamok csökkentek, igaz eltérő okok húzódtak meg a háttérben. Áprilisban a kétharmados kormánytöbbségben bízva azzal kalkuláltak a befektetők, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés