Előfizetői tartalom

Közeleg a határidő, ami már többször a csőd szélére lökte az Egyesült Államokat

Portfolio
Az elmúlt években többször is attól visszhangzott a világsajtó, hogy az amerikai politikusok ölre menő küzdelmet folytatnak egy adósságplafonnak nevezett találmány miatt, aminek elméletben meg kéne akadályoznia az Egyesült Államok eladósodását. Az már kiderült, hogy erre nyilvánvalóan alkalmatlan, arra viszont tökéletesen megfelelő, hogy időnként az átlagember az amerikai belpolitika eme abszurd szeletén egy jót derüljön, miközben a piaci szereplők gyomra görcsbe szorul, nehogy csődbe menjen az USA. Most Donald Trumpon a sor, hogy kiharcolja a plafon megemelését (vagy felfüggesztését), amire alapesetben 2 hete, szélsőséges esetben néhány hónapja van.

Szűk két hét múlva, március 15-én érvényét veszíti az a 2015 októberében elfogadott határozat, ami ideiglenesen felfüggesztette az amerikai adósságplafonra vonatkozó törvény hatályát. Ezzel 15 hónap után az amerikai kincstár újra beleütközhet a betonfalba, ami azt jelenti, hogy nem bocsájthat ki újabb kincstárjegyeket, vagyis veszélybe kerülhet a lejáró adósság finanszírozása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés