Előfizetői tartalom

Közmunka nélkül is közel a 4 millió fős foglalkoztatottság

Portfolio
Február és április között 7,6 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta, ami 0,2 százalékponttal alacsonyabb az első negyedéves adatnál. Ugyanakkor, hogy ez mennyiben köszönhető a közmunkás állomány növekedésének és mennyiben a piaci munkahelyek létrejöttének, az csak a jövő hónapban fog kiderülni az intézményi statisztikából.

Kedvező képet fest ugyanakkor, hogy ha a közmunkások becsült létszámával (a pontos adat csak júniusban jelenik meg) korrigáljuk a teljes foglalkoztatottsági adatot, úgy tűnik, közfoglalkoztatás nélkül is eléri (vagy majdnem eléri) a 4 millió főt a foglalkoztatottak száma, a szezonálisan kiigazított adatokat nézve.A munkanélküliek átlagos létszáma február és április...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés