Előfizetői tartalom

El-Erian: A választások után még bajosabb lehet a válságkezelés

Portfolio
Az európai polgárok elégedetlenek az európai adósságválság jelenlegi politikai kezelésével, életképes alternatíváról azonban koránt sincs egyetértés. A hétvégi választásokon ezért a korábbi vezetők és kormánypártok sorra buktak, és kisebb, szélsőségesebb pártok erősödtek meg. Ez veszélyes az európai adósságválság, és egyes országok saját gazdaságának kezelése szempontjából is, ami miatt komoly kockázati prémiumot építenek a befektetők a kötvényekbe és részvényekbe - írta a világ legnagyobb befektetési alapját kezelő Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian, a CNBC-n.

Franciaországban elnöki, Görögországban parlamenti, Németországban helyhatósági választásokat tartottak a hétvégén. Az egyértelmű, hogy a lakosság már elveszítette bizalmát a politikusok válságkezelési képességében. Bár eközben más alternatívákról áhítoznak, arról még közel sincs egyetértés, hogy mi is lenne a jó megoldás. A változás iránti vágyat mutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés