Előfizetői tartalom

Lebukott egy miniszter, kiderült, hogy magyar

Portfolio
Josh Frydenberg neve valószínűleg nem sokaknak ismerős, még úgy sem, ha hozzátesszük, hogy ő az ausztrál energetikai miniszter. A politikus neve mégis összefonódott az ausztrál sajtóban Magyarországgal, hiszen kiderült, hogy akár kettős állampolgár is lehet, ami viszont a politikai pályafutásának végét jelentené. Nem véletlen, hogy Frydenberg minden fórumon igyekszik cáfolni, hogy valaha is magyar állampolgár lett volna. Innen kezdve pedig kezd történelmi vitába átmenni a dolog.

Josh Frydenberg 1971 júliusában született, és könnyen lehet, hogy úgy volt magyar állampolgár egészen eddig, hogy maga sem tudott róla. Az ausztrál politikus 2010 óta tagja a parlamentnek, azonban kettős állampolgárként erre nem lenne lehetősége. Arról nem is beszélve, hogy Frydenberg a Turnbull-kormány energiaügyi minisztere, ami szintén nem egyeztethető össze a kettős állampolgársággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés