Előfizetői tartalom

Lehet még idén negatív az infláció Magyarországon?

Portfolio
2016. januárban a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint - az olajár esése, illetve a sertésáfa-csökkenés ellenére - tovább növekedhetett az éves infláció: a decemberi 0,9%-ot követően a becslések mediánja alapján 1,1%-os éves áremelkedési ütemről számolhat majd be a KSH csütörtökön. Az inflációs várakozások azonban érezhetően tovább mérséklődtek: 2016 decemberére az előrejelzések konszenzusa az egy hónappal ezelőttihez viszonyítva 0,3 százalékponttal alacsonyabb, 2%-os drágulást várnak az év végére a felmérésben részt vevő elemzők.

Csütörtökön közzéteszi a KSH a fogyasztói árindex idén januári alakulását két dolog miatt is érdekes lehet. Egyrészt a januári olajár-esés hatása számottevően lenyomhatta az átlagos árszínvonalat, másrészt sok cég hagyományosan az év elején árazza át termékeit / szolgáltatásait, így teljesebb képet kaphatunk a gazdaságra jellemző inflációs környezetről. Tizenegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés