Előfizetői tartalom

Leminősítéssel fenyegeti a japánokat a Fitch

MTI
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Japán "A" kategóriájú hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását hétfőn a Fitch Ratings, elsősorban azzal indokolva a döntést, hogy a japán kormány ismét elhalasztotta a fogyasztási adó emelését, és nem jelentett be konkrét lépéseket az ebből eredő bevételi kiesések pótlására.

A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte, hogy a fogyasztási adó emelésének kijelölt időpontja jövő április lett volna, ám a japán kormány ezt a minap 2019 októberéig elhalasztotta. A Fitch hangsúlyozta azt is, hogy ez már a második halasztás volt, mivel a fogyasztási adó emelését a kormány eredetileg tavaly októberre tervezte....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés