Előfizetői tartalom

Lemondott az argentín gazdasági miniszter

Portfolio
A pénzügyi válság eddigieknél még intenzívebb hulláma fenyegeti Argentínát. A bankbetétek kivételének korlátozását megszüntető rendelkezés hatalmas bankrohamot idézett elő. A kormány múlt pénteken kénytelen volt elrendelni a kereskedelmi bankok bezárását, és kezdeményezések történtek, hogy a hazai tulajdonú bankokat egy nagy pénzintézetté olvasszák egybe. Ezzel párhuzamosan konkrét tervek készültek arra vonatkozóan, hogy a bankbetétek helyett a megtakarítók államkötvényeket kapjanak vissza.

A bankok kinyitását péntekre tervezik, a kormány minden eszközzel igyekszik megőrizni a pénzügyi rendszer működőképességét. A Kongresszus egyelőre 3 nappal elhalasztotta a bankbetétek államkötvényre történő konvertálásának vitáját. A kezdeményezés szerint a banki megtakarítások 60%-át váltanák közvetlen államadósságra. Az említett módon kb. 41 mrd peso értékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés