Előfizetői tartalom

Lépett a Fed, kinyílt egy kapu!

Portfolio
A Fed a mai döntését kísérő közleményben új iránymutatást adott, amivel lényegében megnyílik a kamatemelés lehetősége a közeljövőben. Ennél viszont lényegesebb üzenet volt a részükről, hogy egyáltalán nem áll szándékukban gyors szigorítási ciklust véghezvinni, ezt aláhúzandóan pedig meredeken lejjebb hozták a kamatokra vonatkozó előrejelzéseiket. A monetáris szigorítás feltétele természetesen nem változott: magabiztosan akarják látni, hogy a fellendülő munkaerőpiac mellett az inflációs céljuk elérése is biztosított. A közleményük elhintette, hogy áprilisban "nem valószínű" még az alapkamat emelése, amit Janet Yellen lényegében meg is erősített a sajtótájékoztatóján. Így tehát a piaci szereplők várakozásai - mely szerint június a céldátum - feltehetően nem változik. A részvénypiacokat megtépték a bejelentésre, míg a dollár hevesen gyengülni kezdett.

2015. március 18. 20:32 Megosztás Ezennel vége A dollár egészen 1,08-ig emelkedett az euróval szemben a sajtótájékoztató alatt. 2015. március 18. 20:29 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés