Előfizetői tartalom

Lépett a Fed: vége a vásárlásoknak!

A Federal Reserve a várakozásoknak megfelelően felhagy az eszközvásárlási programjával ebben a hónapban, a felduzzasztott mérlegét ugyanakkor a kamatemelések megkezdéséig szinten tartja. A jegybank optimistán látja az amerikai gazdaság fellendülését, annak ellenére hogy a világpiacon általános lassulás kezd kibontakozni. A kamatokkal kapcsolatos iránymutatásán nem változtatott a Fed: továbbra is úgy fogalmaznak, hogy "hosszú ideig" van még szükség a támogató monetáris környezetre. Ezen iránymutatásuknál viszont jól láthatóan nagyobb hangsúlyt kapott az optimistább hangvételük, a dollár ugyanis szárnyra kapott a bejelentésre, míg a részvények estek. Ez a kimenetel sajnos a feltörekvő piaci eszközök vonzerejének nem tesz jót, így pedig a forint is nyomás alá kerülhet az elkövetkező napokban.

2014. október 29. 20:00 Megosztás Árulkodó az optimizmus! A Fed próbált kifejezetten óvatos lenni a mai üzeneteiben, de mégsem rejtette véka alá optimizmusát. Úgy látják, hogy az amerikai gazdaságot nem érinti majd súlyosan a világpiacon (Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés