Előfizetői tartalom

Lesújtó jelentés Magyarországról: elvéreztünk a tehetségek megtartásában

Portfolio
A vizsgált 63 országból idén 3 helyezést rontva az 54. helyre került Magyarország az IMD tehetségrangsorában, ami az alapján állítja sorba az országokat, hogy milyen hatékonysággal képesek becsalogatni, illetve megtartani a tehetséges, magasan képzett munkavállalókat. Az első helyezett Svájc lett, őt követi Dánia és Belgium, emellett az is Európa dominanciáját jelzi, hogy az első 15 helyből 11-et a kontinens országai foglalnak el.

A svájci székhelyű Institute for Management Development (IMD) minden évben készít egy olyan jelentést, amelyben 63 országot rangsorol azok tehetségvonzó képessége alapján. A mögöttes elv egyszerű:minél hatékonyabban képes egy ország a munkaerőpiacára csábítani, illetve megtartani a képzett munkaerőt, annál sikeresebb lesz hosszú távon.A jelentés három fő szempont alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés