Előfizetői tartalom

Londoni elemzők: nem a holnapi lesz az MNB legnagyobb döntése

MTI
|
Portfolio
Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülésén még nem várható a piacnak küldött útmutatás lényeges módosulása, ezért a piaci szereplők valószínűleg jóval inkább a decemberi kamatértekezletre figyelnek, nem utolsósorban azért, mert abban a hónapban új inflációs jelentés is lesz.

Paul Fage, a TD Securities globális befektetési tanácsadó csoport londoni részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza szerint jóllehet a tizenkét havi infláció októberben 3,8 százalékra gyorsult az előző havi 3,6 százalékról, ezt azonban elsősorban az olajárak emelkedése okozta, az éves szintű maginfláció "rendesebben viselkedett", 2,6 százalék volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés