Előfizetői tartalom

Ma dől el, ki lesz a francia elnök

Kovács Krisztina
Ma végre kiderül, hogy ki lesz Franciaország elnöke a következő öt évben. A jelenlegi konzervatív elnök, Nicolas Sarkozy, vagy kihívója, a szocialista Francois Hollande. Az első fordulót Hollande nyerte, és a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint is az ő esélyei jobbak. Hollande elképzelési merőben eltérnek Sarkozyétől. Hollande a növekedés-élénkítésre helyezné a hangsúlyt és újratárgyalná a fiskális paktumot, Sarkozy azonban kitart a paktum jelenlegi formája mellett.

Sarkozy vs. Hollande "Hogyan lehetséges egy olyan országot kormányozni, ahol 246-féle sajt van?" - kérdezte Charles de Gaulle, egykori francia államfő. Ugyanezt a kérdést minden bizonnyal az elnökválasztás második fordulóját nyerő jelölt is feltehetné. A két esélyes a jelenlegi elnök, Nicolas Sarkozy, és kihívója, a szocialista Francois Hollande. A legfrissebb felmérések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés