Előfizetői tartalom

Ma éjjel elindul az orosz segélykonvoj

MTI
Befejeződött minden előkészítő munka, ami a humanitárius segély Délkelet-Ukrajnába való eljuttatásához szükséges - közölte este az orosz külügyi tárca, azokra a megbeszélésekre hivatkozva, amelyet a nemzetközi vöröskereszt (ICRC) európai és közép-ázsiai műveleteinek igazgatójával, Laurent Corbaz-val folytatott szerdán Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes. Közben Kijev szerdán bejelentette: azt szeretné, hogy az Ukrajnának jóváhagyott IMF-segélycsomag harmadik és negyedik részletét egy összegben kapná meg, még az év vége előtt - közölte szerdán Olekszandr Slapak ukrán pénzügyminiszter.

Az orosz állami hírügynökség helyszíni tudósítója közben arról számolt be, hogy a mintegy 280 teherautóból álló segélykonvoj első 16 kamionját - amely vasárnap már közvetlenül a határ közelébe érkezett - felkészítették az indulásra, orosz oldalon, a donyecki átkelőnél megkezdték vámellenőrzésüket, s Ukrajnába indításuk akár már az éjjel megtörténhet. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés