Előfizetői tartalom

Macronnal barátkoznak Orbánék

Portfolio
Úgy emlékezhetnek meg néhány év múlva az Európai Tanács június 22-23-i üléséről, mint ami sínre tette a közös európai védelmi politikát. Magyarország is bejelenti igényét a Brexit miatt a kontinensre költöztetendő két uniós ügynökség befogadására - írja a ma kezdődő csúcstalálkozó előtt a Bruxinfo. A közös menekültügyi rendszer reformját, benne az állandó menekültkvótákkal egyelőre félreteszik, ami egybevágni látszik a magyar kormány szándékaival. A V4-ek Emmanuel Macronnal is külön tárgyalóasztalhoz ülnek.

Egy különösen leterhelt diák iskolai órarendjére emlékeztet az a menüsor, amin 24 óra alatt végig kell száguldaniuk csütörtökön és pénteken az EU-tagállamok vezetőinek. Távirati stílusban a következő témák kerülnek az állam- és kormányfők elé, akiknek az egyetlen védelmi politikán kívül nem kell döntéseket hozniuk: belbiztonság és terrorizmus, közös védelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés