Előfizetői tartalom

Magyarország sem engedte be légterébe az orosz kormányfő-helyettest (2.)

MTI
|
Portfolio
Három év után újabb súlyos diplomáciai incidens zajlott le Oroszország és Románia között ma, hiszen a román hatóságok arra hivatkozva tagadták meg egy gép légtérhasználatát, hogy rajta volt az orosz miniszterelnök-helyettes, márpedig ő az EU szankciós listáján is rajta van. Később kiderült, hogy Magyarország sem engedte be a légterébe a gépet, amely kénytelen volt visszatérni Fehéroroszországba. Dmitrij Rogozin orosz kormányfő-helyettes éles kirohanást intézett a románok felé a leszállás után egy román hírügynökség szerint.

Az MTI összefoglaló cikk korábbi verziójában még az állt, hogy Magyarország beengedte légterébe a gépet, de később az orosz miniszterelnök-helyettes nyilatkozta azt az Interfaxnak, hogy Magyarország is megtagadta a belépést, illetve a Budapesten való leszállást is, mert volt még elég üzemanyaga a gépnek. Románia nem engedte be légterébe azt a Moszkva-Chisinau útvonalon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés