Előfizetői tartalom

Magyarországnak fájhat a legjobban a VW-botrány

Portfolio
Az autóipar kulcsszerepe és a német gyártókkal való szoros gazdasági kapcsolatok miatt kivételesen sérülékeny helyzetben vannak a Volkswagen-botrány kapcsán a közép-kelet-európai országok - írja a Bank of America Merrill Lynch. Az elemzőház szerint legrosszabb esetben a magyar és a cseh GDP-növekedést 1-1,5 százalékponttal vághatja vissza az autóipar visszaesése.

A bank elemzői szerint Magyarországot és Csehországot érintheti leginkább a Volkswagen-botrány. A legpesszimistább forgatókönyv szerint ebben a két országban 1-1,5 százalékponttal is csökkenhet a GDP-növekedés, illetve a folyó fizetési mérleg egyenlege.A Lengyelországra és Romániára gyakorolt közvetlen hatás ennél sokkal kisebb lehet, 0,5 százalékpont alatti GDP-csökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés