Előfizetői tartalom

Makacsul 10% felett az eurózónás munkanélküliség

Portfolio
Áprilisban - összhangban az elemzői várakozásokkal - 10,2%-on stagnált az euróövezeti szezonálisan igazított munkanélküliségi ráta - derült ki az Eurostat legfrissebb adataiból. A teljes Európai Unióra vonatkozó munkanélküliségi ráta áprilisban 8,7% volt, az egyes tagországok között azonban továbbra is óriási különbségek vannak.

Áprilisban nem változott az eurózónás munkanélküliségi ráta, vagyis továbbra is a márciusi 10,2%-on áll a mutató értéke. Az Eurostat legfrissebb adatai összhangban állnak az elemzői várakozásokkal, akik szintén nem számítottak a munkanélküliségi index áprilisi csökkenésére. Az euróövezetben továbbra is mintegy 16 és fél millió munkanélküli van.Az egész Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés