Már a külföldi sajtóban is téma a fura magyarországi benzinárcsökkentés

2017. november 13. 20:09  english version   
nyomtatás
 
Már a külföldi sajtóban is csodájára járnak annak, hogy Tállai András adóügyekért felelős államtitkár és NAV elnök hogyan nyomta le az üzemanyag árát Mezőkövesden és térségében, miután a helyiek drágállták a benzint.


Az adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök még szombaton számolt be arról Facebook oldalán, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és térségében túl drága a benzin, ami bizony tarthatatlan állapot, és intervenciót igényelt.Tállai egyeztetést kezdeményezett a MOL illetékes képviselőivel, aminek eredményeként az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 forinttal, míg a gázolajé 5 forinttal csökkent. Persze kutanként jelentős eltérések lehetnek az üzemanyagárak között, de ez az gyakorlatilag azt jelentette, hogy míg a Mol nagykereskedelmi ára 16 forinttal drágult abban az időben, amíg Mezőkövesden az államtitkár közbenjárására 11 forinttal olcsóbb lett.

Ezt már a Bloomberg sem hagyta szó nélkül, és írtak egy meglehetősen pikírt hangvételű cikket az esetről, amelyben kitértek arra, hogy Orbán Viktor már a múltban is felhasználta az energiaárakat a kampánya részeként, és most is azt látni, hogy a hatalmon lévő kormány kész egyetlen választókerület gazdaságába is belenyúlni a poltikai haszon reményében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium