Előfizetői tartalom

Már nem csak a munkaerőhiány sújtja a magyar gazdaságot

Portfolio
Soha nem látott magasságba emelkedett a munkaerőhiánnyal küzdő cégek aránya Magyarországon, ami már egyre inkább növekedési áldozatokat okoz. Az építőiparban a legsúlyosabb a helyzet, de már a többi ágazat is érintett. Új jelenség, hogy a munkaerőhiány mellett még egy visszahúzó erő jelent meg: mégpedig a kapacitáshiány.

Senki sem talál elég dolgozótMár nincs olyan ágazat a magyar gazdaságban, amelyet ne húzna vissza a munkaerőhiány. Az Eurostat felmérése szerint a negyedik negyedévben az építőiparban tízből hat cég a munkaerőhiányt jelölte meg, mint a termelést korlátozó legfontosabb tényezőt, egy évvel korábban még csak 40 százalék körül mozgott a mutató. Az építőiparban a Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés