Előfizetői tartalom

Már túl lehet Magyarország a kegyelmi állapoton - Az euró a megoldás?

Portfolio
Magyarország már a kegyelmi időszak után áll, nem pedig előtte, mint ahogy azt Nagy Márton MNB-alelnök jelezte - hangzott el a Budapest Economic Forum utolsó panelbeszélgetésén. Erre rímelve ketten is megjegyezték, hogy lényeges közép távú gazdasági növekedési kockázat az, hogy mi lesz az EU-pénzekkel 2020 után. Egy harmadik szakértő szerint olyan növekedési modellre kell áttérni, ami nem az uniós transzferekre, a nyomott bérekre és a forint folyamatos leértékelésére alapul. Ehhez kézenfekvő lenne, ha elköteleződne Magyarország az euró mellett, de csak akkor, ha kellő gazdaságpolitikai fegyelem is társul hozzá, illetve az MNB érvelése szerint megfelelő gazdasági érettség is kell a pénzcseréhez.

Kapcsolódó cikkünk2017.10.05Nagy Márton: történelmi lehetőséget kaptunk, ki kell használniKi mire használná ki a Nagy Márton MNB-alelnök által mondott kegyelmi állapotot?Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatója a kérdés kapcsán azt mondta: a következő években 3-4% körül maradhat a GDP-növekedés, de a nemzetközi tapasztalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés