Előfizetői tartalom

Már csak egy lépésre többéves álmától Magyarország

Portfolio
Pénteken a Fitch Ratings stabilról pozitívra javította a magyar adósosztályzatra adott kilátását, így már csak egy lépés hiányzik ahhoz, hogy 2012 januárja után ismét befektetésre ajánlott ország legyen valamelyik nagy hitelminősítőnél. Erre az idén még összesen négyszer lesz lehetőség az előre betervezett felülvizsgálatok alapján, abban viszont a szakemberek sem értenek egyet, hogy egy esetleges felminősítés mekkora piaci hatást válthatna ki.

A három nagy hitelminősítő közül a Fitch adott elsőként pozitív kilátást a magyar besorolásnak, a Moody's és a Standard & Poor's ugyanilyen osztályzat mellett stabil kilátást tart érvényben. Pénteki indoklásában a hitelminősítő azt emelte ki, hogy Magyarország külső adóssága gyorsan csökken, a 2009-es 90 százalékról tavaly a GDP 56 százalékára esett vissza. Az államadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés