Előfizetői tartalom

Már megint Magyarországot emlegeti Roubini

Portfolio
Az utóbbi hónapokban már nem először nyilatkozott optimistán a globális gazdasági kilátásokról a Dr. Balsorsként elhíresült Nouriel Roubini. A közgazdász szerint nehéz éven vagyunk túl, idén azonban újra gyorsulhat a globális gazdasági növekedés, írja a Project Syndicate véleményoldalon Roubini, aki szerint Magyarország azon országok csoportjába tartozik, melyek gazdasági helyzete 2014-ben is törékeny.

Roubini szerint 2013 nehéz év volt, a fejlett és a fejlődő gazdaságok is átlag alatti növekedést mutattak, 2014 azonban egyfajta fordulatot hozhat. Idén ugyanis a fejlett és a fejlődő országok is gyorsabb ütemben nőhetnek. A fejlett gazdaságok elsősorban abból profitálhatnak, hogy lassan véget ér a mintegy fél évtizede tartó deleveraging időszaka, amikor a lakosság és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés