Előfizetői tartalom

Már rég nem foghatjuk külső okokra a forintgyengülést

Portfolio
A forint gyengülését szeptemberben még alapvetően regionális tényezők okozták, ám októberben országspecifikus tényezők kerekedtek felül, és vezettek a hazai deviza árfolyamának globális és regionális trendektől való elszakadásához. Egyrészt mérséklődött a globális kockázati hangulat forintra gyakorolt hatása, másrészt szeptemberről októberre a forint árfolyama elszakadt a többi régiós devizáétól - írja a Magyar Fejlesztési Bank részletes makrogazdasági elemzésében. Az MFB előrejelzése szerint idén 1,4, jövőre 0,3 százalékos GDP-növekedésre számíthatunk Magyarországon.

Magyarország: ismét leszakadóban a régiós versenytársaktól 2012-ben a hazai növekedés legnagyobb korlátja továbbra is az elégtelen belső kereslet lesz, miközben az ezt ellensúlyozni képes nettó export is gyengül. A lakossági fogyasztást a magas törlesztési terhek mellett a gyorsuló infláció és a csak lassan enyhülő munkanélküliség fogják vissza, míg az új adójogszabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés