Előfizetői tartalom

Még hogy válság? Elképesztő számokat produkál az európai gazdaság

Portfolio
Az erős évkezdet után még magasabb fokozatba kapcsolat az eurózóna két legnagyobb gazdasága: a német és a francia beszerzésimenedzser-indexek márciusi értéke jelentősen felülmúlta a várakozásokat. A német és a francia feldolgozóipari aktivitás hatéves csúcson van, emellett a szolgáltatói ágazat teljesítménye is rohamos javul az utóbbi hónapokban.

Márciusban - az előzetes adatok alapján - az üzleti aktivitást mérő német Markit feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a februári 56,8 pontról 58,3 pontra emelkedett. Ez messze felülmúlta a Reuters által megkérdezett elemzők 56,5 pontos várakozásait, emellett pedig nagyjából hatéves csúcsot jelent. Arról nem is beszélve, hogy jócskán a bővülést jelző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés