Előfizetői tartalom

Máshogy látja Magyarország kilátásait az IMF, mint Matolcsyék

Portfolio
A Nemzetközi Valutalap legfrissebb World Economic Outlook című kiadványában tovább rontotta a magyar gazdaság 2016-os növekedésére vonatkozó előrejelzéseit. Áprilisban még 2,3%-os GDP-bővülésre számítottak az IMF szakértői, amit mostanra 2%-ra rontottak. A friss prognózis kissé pesszimistább piaci konszenzusnál, az MNB 2,8%-os előrejelzésétől pedig látványosan elmarad.

Idén az áprilisi 2,3%-os várakozásokkal szemben októberi World Economic Outlook kiadványukban már csak 2%-os GDP-növekedést jósolnak az IMF elemzői a magyar gazdaságnak, vagyis a korábban vártnál is nagyobbat fékezhetünk az idén. A növekedés aztán 2017-ben 2,5%-ra gyorsulhat, 2021-re azonban újra visszatérhetünk az ettől alacsonyabb, 2,1%-os növekedési potenciálunkhoz. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés