Előfizetői tartalom

Matolcsy nem kapott még telefonhívást Orbántól (2.)

Portfolio
Matolcsy György lát még további lehetőséget az alapkamat csökkentésére az infláció oldaláról, kizárta egy esetleges devizapiaci intervenció lehetőségét. Szerinte ugyanis ahhoz túl kicsi a magyar központi bank, hogy felvegye a kesztyűt a nagyjátékosokkal. A jegybank elnöke a CNBC televíziónak nyilatkozva arról is beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája miatt veszteségesek a magyar bankok. Visszautasította azokat a véleményeket, miszerint a jegybank politikájába beavatkozik a kormány. Kérdésre válaszolva elmondta: nem kapott még telefont a miniszterelnöktől, hogy erőteljesebb legyen a jegybanki gazdaságösztönzés.

A kamatcsökkentésről: egyetlen horgonya van a monetáris politikának, ez pedig a közép távú inflációs cél ha csökken az inflációs ráta, akkor követhetjük a csökkenő inflációs trendet (kamatcsökkentésekkel - a szerk.) ha megáll a csökkenés, akkor nekünk is meg kell állnunk (a kamatcsökkentésekkel - a szerk.) az infláció oldaláról továbbra is látunk mozgásteret...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés