Előfizetői tartalom

Matolcsyról találgatnak Orbán szavai után

Portfolio
Beindultak a találgatások a piacon azok után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban határozottan kijelentette, hogy nincs kormányátalakítási terve. Egyesek szerint ezzel csökkentek Matolcsy György jegybankelnöki esélyei, pedig a piacon a nemzetgazdasági minisztert tartják a legvalószínűbbnek. A Commerzbank frankfurti devizastratégája úgy véli, hogy Matolcsy kinevezése horror lenne a forint szempontjából. Ezek alapján egy dolog tűnik csak biztosnak: még két hétig fent maradhat a jegybankelnök-váltással kapcsolatos bizonytalanság.

Szokásos, két hetente esedékes péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök beszélt többek között a sikeres dollárkötvény aukcióról, az IMF-fel való viszony átértelmezéséről, a tegnapi - elemzők szerint elkeserítő - GDP-adatról. A műsorvezető a kormányátalakítást is szóba hozta. "Beszélgetésünk végén vegyük a kormányátalakítást, a héten ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés