Előfizetői tartalom

"Még egyszer ezt a játékot nem játszhatjuk el..." - Interjú Király Júliával

Portfolio
Olyan gazdaságban élünk, amikor egy felelős jegybank bizonyos értelemben gazdaságpolitikus is, úri luxus lenne, ha nem így gondolkodnánk, és véleményünket nem próbálnánk megosztani másokkal - mondta lapunknak adott nyilatkozatában Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. A kamatpolitikáról szólva kifejtette, jelen helyzetben a kicsi, de határozott lépésekből álló kamatemelési stratégiát tartja optimálisnak. A világgazdaságban véget ért egy kivételes korszak, és bár óriási megrázkódtatásokra nem kell számítani, lendületvesztés, és lassú, elhúzódó magára találás vár a világra - véli a szakember.

Király Júlia előadója lesz a Portfolio.hu 2. lakásfinanszírozási és jelzáloghitelezési konferenciájának. Jenhitel, rablóhitel és az amerikai válság. Portfolio.hu: A jegybank napokban megjelent stabilitási jelentése értékelte a jenalapú hitelek terjedését. Mitől veszélyesebb a jenhitel a svájci frank alapú hitelnél? Király Júlia: A jenhitel kockázatai magasabbak a svájci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés