Előfizetői tartalom

Még legfeljebb 1 hónap, és lezárul egy korszak Magyarországon

Portfolio
A Portfolio által megkérdezett elemzők várakozásainak mediánja alapján augusztusban stagnálhattak az árak Magyarországon. Az előrejelzések egy része a negatív, másik része a pozitív tartományban van. Nincs azonban egyetértés abban a tekintetben, hogy augusztusban negatív lehetett-e még az éves árindex. Az viszont szinte biztos, hogy az év hátralevő részében érdemben gyorsulhat majd az infláció.

Júliusban immár harmadik egymást követő hónapja tartózkodott negatív tartományban az éves inflációs mutató Magyarországon, miután a júniusi 0,2%-os visszaesést követően 0,3%-kal csökkentek a fogyasztói árak a nyár második hónapjában.Kapcsolódó cikkünk2016.08.09Újabb mélységbe süllyedt a magyar inflációA Portfolio által megkérdezett szakértők véleménye megoszlik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés