Előfizetői tartalom

Még mindig negatív a magyar infláció

Portfolio
Augusztusban 0,1%-kal estek éves összevetésben a fogyasztói árak - jelentette a KSH. Ezzel választ kaptunk arra a kérdésre, hogy melyik volt az utolsó hónap, amikor negatív inflációt láthattunk, szeptembertől ugyanis emelkedni fog a mutató. A -0,1%-os adat nagyjából a várakozásoknak megfelelő, a különböző felmérések konszenzusai szerint -0,1 és 0,1 közötti értékre számított a piac.

A friss fogyasztói árindex továbbra is gyenge inflációs nyomást jelez, az alapvető árfolyamatokat megragadó maginflációs mutató 1,2%-os is arra utal, hogy továbbra sincs érdemi áremelési szándék a magyar gazdaságban.Ami a részleteket illeti, az előző hónaphoz képest a fogyasztói árszint 0,4%-kal esett. Ebben a főszerepet az üzemanyagárak (az olajárak világpiaci áresése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés