Előfizetői tartalom

Megbukott Merkel egyik bizalmasa

MTI
Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag) képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

A CDU/CSU-frakcióban 1973 óta először volt egynél több jelölt a frakcióvezetői tisztségre. A kihívó egy kevéssé ismert politikus, Ralph Brinkhaus volt, aki 125 képviselő támogatását nyerte el, míg Volker Kauderre 112 képviselő szavazott. Arra egyetlen politikai elemző sem számított, hogy a kihívó a titkos választáson legyőzheti a minden elődjénél hosszabb ideje hivatalban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés