Előfizetői tartalom

Megdicsérte Romániát az S&P

MTI
Megerősítette felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással Románia egyébként nem befektetési ajánlású államadós-besorolásait pénteken a Standard & Poor's, méltatva a román gazdaság exportorientáltságának erősödését, a román kormány által elért államháztartási konszolidációt és a román pénzügyi szektor stabilitását.

A nemzetközi hitelminősítő jelenleg "BB plusz/B" osztályzattal tartja nyilván a hosszú futamidejű, devizában és hazai valutában kibocsátott román szuverén adósságot. A román devizaadós-besorolás egy fokozattal van a befektetési ajánlású sáv alsó szélének tekintett "BBB mínusz" osztályzati szinttől, és egy fokkal jobb az S&P által Magyarországra érvényben tartott osztályzatnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés