Előfizetői tartalom

Megfordul a népvándorlás a Brexit miatt, Budapest lehet az egyik célpont

Portfolio
A Brexit fordulópontot jelenthet a kelet-közép-európai munkavállalók Egyesült Királyságba vándorlásában. A térség potenciális célpontja lehet a Londont elhagyó, szolgáltatói szektorban tevékenykedő multinacionális vállalatoknak, az általuk kínált karrier- és fizetéslehetőség pedig kellő visszatartó erő lehet majd az elvándorlással szemben - írja a Bloomberg. Sőt, sok magasan képzett brit munkavállaló is megindulhat Kelet-Európába, hogy ezekben az újonnan létrejövő regionális központokban dolgozzon, ami szintén szokatlan jelenség.

Idén januárban jelentette be a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock, hogy Magyarországon nyit új irodát.Kapcsolódó cikkünk2017.01.25Magyarországra jön a világ legnagyobb alapkezelőjeEz önmagában is nagy hír, a Bloomberg cikke szerint azonban egy olyan fundamentális irányváltást testesít meg, aminek a Brexit lehet az egyik katalizátora. Korábban a nagy multinacionális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés