Előfizetői tartalom

Meghátrált egy kicsit Trump, ugranak a részvénypiacok!

Portfolio
Bizonyos termékköröket lehúznak a szeptember elsején 10%-ra emelendő kínai importvám listájáról, más termékeknél pedig december 15-ig elhalasztják a döntést - derült ki ma az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalók telefonbeszélgetése alapján. Úgy tűnik, hogy cserébe a kínaiak beígérték Trumpnak, hogy hajlandók mezőgazdasági termékeket venni Amerikától, ez pedig jól jöhet Trump egyik szavazóbázisának a jövő évi elnökválasztásokon. Az eddig fokozottan borús részvénypiaci hangulat egy csapásra megváltozott, hirtelen szárnyalni kezdett minden.

Ma magyar idő szerint délután telefonon egyeztetett egymással az amerikai kereskedelmi főtárgyaló és pénzügyminiszter, illetve a kínai miniszterelnök-helyettes és a nagy hírügynökségek egybehangzó értesülései szerint arról állapodtak meg, hogy 2 hetente fognak egyeztetni egymással, de addig is eldőlt, hogy az amerikai fél egy kicsit visszavesz a keménységéből, hiszen:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés