Előfizetői tartalom

Meghozta döntését a jegybank

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta irányadó kamatát a Magyar Nemzeti Bank. A 0,9%-os alapkamat mellett az egynapos hitel- és betéti kamatokból felépülő kamatfolyosó kissé változott. 1,05%-ra mérséklődött (10 bázisponttal csökkent) a hitelkamat. A betéti kamat maradt -0,05%-on. A nagyjából meglepetésmentes döntésnél érdekesebb lehet a 15 órakor megjelenő tanácsi indoklás.

Az irányadó kamat változtatására nem sok esély volt: a jegybank az elmúlt egy hónapban sem az infláció, sem pedig a növekedés területéről nem kapott olyan információkat, amelyek a monetáris politika újragondolására késztették volna. Eszerint pedig a 0,9%-os kamat huzamosabb ideig fennmarad, a további lazításokat pedig nem konvencionális eszközökkel kívánja elérni a jegybank....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés