Előfizetői tartalom

Meghozta újabb kamatdöntését az MNB (2.)

Portfolio
A vártnál alacsonyabb márciusi inflációs adat után, a Portfolio elemzői konszenzusával összhangban nem módosított ma a hatályos kamatkondíciókon a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Az irányadó ráta így továbbra is 0,90%. A délután 3 órakor kiadott kamatdöntési közlemény legfontosabb bekezdése szóról-szóra megegyezik az egy hónappal ezelőttivel.

Amint tegnapi elemzői körképünkben rámutattunk: nemhogy mára, de se idén év végéig, se jövő év végéig nem várnak a szakértők (a konszenzus szerint) változtatást a monetáris kondíciókban. Az első kamatemelés várt időpontja 2019 első felére tolódott, ami mintegy fél éves csúszás jelent a múlt havi felmérésünkhöz képest. Az elemzői visszafogottságot leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés