Előfizetői tartalom

Megint célkeresztbe kerülhetnek a törökök

Portfolio
A héten megint a jegybankok lesznek a középpontban, normál esetben azt mondanánk, hogy az EKB és a Bank of England döntései határozzák majd meg a csütörtöki napot. De most nem "normál esetről" van szó, valószínűleg nagyobb figyelmet kap majd a török jegybank, melynek muszáj lenne kamatot emelnie, ha nem akarja, hogy ismét zuhanórepülésbe váltson a líra. A török deviza pedig számunkra sem irreleváns, az utóbbi hetekben-hónapokban láthattuk, milyen az, amikor a forint is megérzi a romló feltörekvő piaci hangulatot.

Itthon viszonylag unalmasan indul a hét, hétfő reggel csak az MNB szokásos értékpapír statisztikájára lehet érdemes figyelni. Közben Japánban a növekedés felülvizsgált adatait közölték hajnalban, míg Kínában inflációs adat jelent meg.Kedd reggel itthon is érkezik a hét legfontosabb adata, az augusztusi inflációt közli a KSH. Ez pedig akár a forintra is hatással lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés