Előfizetői tartalom

Megint kiterítette holnapi lapjait az MNB

Portfolio
Első ránézésre meglepő módon a 100 milliárd forintos lejáró irányadó betét mellett 125 milliárdot hirdet meg szerdai tenderén az MNB - derül ki a jegybank honlapján található táblázatból. A Portfolio azonban úgy tudja, hogy nincs szó irányváltásról, csak egy belső szabály miatt kellett a lejáratnál magasabb összegben meghirdetni irányadó eszközt.

Eredetileg 100 milliárd forintnyi három hónapos betétet helyeztek el október végén, ez jár le szerdán, emellett meglepő módon az MNB 125 milliárd forintnyit hirdet meg a honlapján található adatok szerint. A meghirdetett mennyiség első pillantásra meglepő lehet, hiszen ezzel nem csökken tovább a 3 hónapos betéti állomány. Úgy tudjuk azonban, hogy ennek oka egyszerűen egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés