Előfizetői tartalom

Megint megmondja az IMF, mit kellene tennie a magyar kormánynak

Portfolio
A magyar gazdaság nagyon jól teljesít, az ország sérülékenysége pedig jelentősen csökkent, ugyanakkor az adósságráta és a finanszírozási szükséglet továbbra is magas - olvasható a Nemzetközi valutaalap (IMF) kedden megjelent értékelésében. A szervezet a pozitívumok között elsősorban az erősödő növekedést és a jelentősen csökkenő munkanélküliséget emelte ki, emellett a támogató külső környezet és az EU-források erőteljes felhasználása segítette szerintük a gazdaságot. A negatívumok között az állam egyre nagyobb szerepét hangsúlyozzák a gazdaságban, szerintük további lépéseket kell tenni a sérülékenység csökkentése érdekében és erősíteni kellene a magánszektort.

Az IMF közgazdászai szerint növekedéstámogató költségvetési politika segítségével tudna Magyarország további jelentős mozgásteret kiépíteni a nehezebb évekre, amikor nem lesz ennyire támogató a nemzetközi környezet. Emellett sokkal ambiciózusabb reformokra ls az üzleti környezet javítására lenne szükség. A Valutaalap szerint három tényezőnek volt szerepe a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés