Előfizetői tartalom

Megjött a GDP-adat: dübörög a magyar gazdaság

Portfolio
A magyar gazdaság 4,7%-kal növekedett az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest szezonálisan kiigazított és naptárhatástól megtisztított adatok alapján - derült ki a KSH részletes adataiból. Ez nem okozott meglepetést, hiszen az előzetes adatok ugyanekkora bővülésről tanúskodtak. A növekedés kiegyensúlyozott szerkezetben valósult meg, ami azt sugallja, hogy a következő időszakban is érdemben bővülhet a magyar gazdaság.

Éves alapon 4,7%-kal nőtt a GDP, az előző negyedévhez képest pedig 1,2%-os volt a bővülés az idei első három hónapban. Ez volt az ötödik egymást követő negyedév, hogy 1% feletti növekedést mutatott a gazdaság. A nyers számok 4,4%-os növekedést mutatnak éves alapon, a naptárhatás kiszűrésével pedig 4,8%-os GDP-bővülést láthatunk.A magyar gazdaság növekedési többlete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés