Előfizetői tartalom

Megjött a jegybanki indoklás a kamatdöntésről

Portfolio
"A Monetáris Tanács kiemelt figyelemmel kíséri a monetáris kondíciók alakulását, és a kibővített eszköztár alkalmazásával biztosítja a laza monetáris kondíciók tartós fennmaradását" - így szól a mai kamatdöntő ülésről kiadott közlemény utolsó mondata. A dokumentum nem tartalmaz új üzeneteket, a kulcsmondatok változatlanok. A monetáris politika vélhetően akkor változtat legközelebb, ha az infláció, a forintárfolyam, vagy a piaci kamatok érdemben megmozdulnak. Addig a mostani keretrendszer működtetésével számolhatunk. Az egyetlen apróbb érdekesség, hogy a jegybank ezúttal nem emelte ki a közleményében, hogy az év eleje óta alkalmazott új eszközei "segítik a hosszú kamatfixálású hitelek arányának növekedését is."

A közlemény alább olvasható, a kiemelések tőlünk származnak: A Monetáris Tanács megítélése szerint a belső kereslet élénkülésével párhuzamosan a hazai kibocsátás a potenciális szintje közelében alakul. A magyar gazdaság növekedése 2018-ban dinamikus marad, majd az aktuális előrejelzés feltevései mellett 2019-től lassul. Az inflációs cél fenntartható elérése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés