Előfizetői tartalom

Meglátszott a két húsvéti munkaszüneti nap a magyar kiskereskedelmen

Portfolio
Míg tavaly márciusban voltak a húsvéti ünnepek és akkor még csak egy munkaszüneti nap járt mellé, addig idén áprilisra estek az ünnepek és már a nagypéntek is szünnap volt, mindez pedig meglátszik a ma közzétett áprilisi kiskereskedelmi forgalmi statisztikán. A húsvét miatti fogyasztásnövekedés ugyanis nem tudta kompenzálni azt, hogy idén már két munkaszüneti napon nem lehetett vásárolni.

A KSH által ma közzétett előzetes adatok szerint a márciusi 3,3%-ról áprilisban csak 3,5%-ra tudott gyorsulni éves alapon a kiskereskedelmi forgalom bővülése, azaz a két munkaszüneti nap feltehetően korlátozó tényező lehetett a nagyobb növekedésre. Ha a húsvét-hatást kiszűrjük, a kiskereskedelmi forgalom bővülése éves alapon mindössze 2,0%-os volt. Egyelőre csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés