Előfizetői tartalom

Meglepő inflációs adat érkezett Németországból

Portfolio
Váratlanul gyorsult a németországi infláció, miután a szövetségi statisztikai hivatal szerdai tájékoztatása szerint a fogyasztói árindex 1,9%-os emelkedést mutatott decemberben. Eközben a Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy a novemberi évesített adattal (1,6%) megegyező lesz a drágulás mértéke.

Gyorsult az infláció Németországban, az év utolsó hónapjában ugyanis 1,9%-kal voltak magasabbak az árak, mint az előző év decemberében. Egy hónap leforgása alatt a fogyasztói árak 1,2%-ot emelkedtek, ami a legmagasabb havi alapon számított drágulásnak számít 2002 decembere óta. Thomas Kraemer, a statisztikai hivatal szakértője természetesnek nevezte az infláció megugrását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés