Előfizetői tartalom

Meglepő ugrás a legfontosabb német konjunktúra-indexnél

Portfolio
A várt 114,9 pontra süllyedés helyett 116 pontra, új történelmi csúcsra, ugrott júliusban a német Ifo-index, mivel mind a jelenlegi helyzetmegítélés, mind a jövőbeli várakozásokra vonatkozó alindex a Reuters konszenzusánál jobban alakult. Közben egy másik mai adatközlés szerint minden idők legjobb májusi exportteljesítményét érte el az idén a német elektronikai ágazat.

A német Ifo gazdaságkutató intézet által havonta 7000 cég bevonásával végzett felmérésének júniusi értékét 115,2 pontra módosították most, tehát ehhez képest történt a közel 1 pontos emelkedés 116 pontra. A hírügynökség elemzői konszenzusában senki sem várt 1115,5 pont feletti értéket, így tehát jókora meglepetés most a friss érték. A jelenlegi helyzetmegítélés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés