Előfizetői tartalom

Meglepően gyenge volt a GDP-növekedés Amerikában

Portfolio
A várt 2,6% helyett csak 1,2%-kal nőtt a második negyedévben az Egyesült Államok GDP-je az első negyedévi 0,8%-os ütem után, azaz sokkal kisebb volt az élénkülés, mint ahogy azt a piac gondolta. Az első negyedévre egyébként eredetileg 1,1%-os növekedést közölt a kereskedelmi tárca, amely egyébként az elmúlt évek teljes GDP adatsorát felülvizsgálta most. A dollár azonnal eséssel reagált a hírre, hiszen így tovább csökkent a még idén bekövetkező újabb Fed kamatemelés esélye.

A tárca adatai szerint a második negyedévben a végső értékesítések a várt 3,2%-kal szemben 2,4%-kal bővültek, a lakossági fogyasztás 4,2%-kal (Q1: +1,6%), a tartós cikkek 8,4%-kal (Q1: -0,6%) nőttek. Az üzleti beruházások ugyanakkor 2,2%-kal csökkentek az első negyedévben megfigyelt 3,4%-os esés után.A fő üzenetekA vártnál gyengébb GDP-növekedési adatok mérséklik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés