Előfizetői tartalom

Mégsem lesz baj az áfaemelésből?

Portfolio
Az áprilisi áfaemelésnek nincsenek súlyos mellékhatásai Japánban - legalábbis a Reuters kéthetes eredményeken alapuló felmérése ezt mutatja. Ahol mégis van (kisker), ott is sokkal kisebb, mint várható lenne. Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy az ország eddig látott fellendülésnek nem szab komoly gátat a költségvetés kiigazítása.

Úgy tűnik, hogy a korábban rettegett áfaemelés mégsem okoz olyan jelentős keresleti visszaesést Japánban, mint ahogy előzetesen gondoltuk. Április elsejével 5-ről 8 százalékra emelkedett a forgalmi adó mértéke, de a Reuters vállalati felmérést végzett a hatásokról, amiből az derült ki, hogy kétharmaduk nem lát visszaesést az áprilisi eladásokban. Az utóbbi időkben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés