FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Megszavazták a Magyarországot elítélő brüsszeli jelentést, Orbán is megszólalt

MTI
|
Portfolio
Nagy többséggel elfogadta a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést hétfőn az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE). A testület tehát dokumentumban mondta ki, hogy szerinte az országban fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása Magyarországgal szemben. A jelentést Soros-jelentésnek titulálta Orbán Viktor kormányfő a magyar parlamentben, és a jelentés szerinte azért született, hogy nyomást gyakoroljanak az országra a menekültkérdésben megfogalmazott álláspontja miatt.

Mi van a jelentésben röviden?Magyarországon fennáll az EU-s értékek megsértésének egyértelmű kockázata, és a Tanácsnak be kell avatkoznia, hogy megelőzze az alapértékek tényleges megsértését - döntött az állampolgári jogok bizottsága hétfőn. A LIBE úgy látja, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége, a véleménynyilvánítás szabadsága, a kisebbségek jogai,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés