Előfizetői tartalom

Megszólalt a Moody's Magyarországról

MTI
Magyarország "Ba1" szintű - nem befektetési ajánlású - államkötvény-osztályzata és az arra érvényes negatív kilátás a magyar gazdaság korlátozott középtávú növekedési lehetőségeit tükrözi - áll a Moody's Investors Service pénteken Londonban ismertetett éves országjelentésében. A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő csoportja közölte azt is, hogy lefelé ható nyomásnak tennék ki a magyar adósosztályzatot olyan esetleges intézkedések, amelyek negatívan érintenék a bankrendszert.

A cég véleménye szerint a magyar gazdaság növekedési korlátai valószínűleg megnehezítik a magyar kormány számára a jelentős adósságteher csökkentését. A Moody's szerint ugyanakkor ezt olyan hitelképességi erősségek ellensúlyozzák, mint a magyar gazdaságban felhalmozódott vagyonérték, Magyarország európai pénzügyi és gazdasági integrációja, valamint a túlnyomórészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés