Előfizetői tartalom

Megugorhatott az infláció Magyarországon

Portfolio
A júliusi 2,1% után augusztusban 2,5%-os lehetett az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon - derül ki a gazdasági szakértők előrejelzéseiből. A Portfolio felmérése szerint azonban az elemzők a következő másfél évben nem számítanak az infláció elszaladására. Év végéig már nem emelkedik tovább a fogyasztói árindex, és 2018 végén is alig haladja majd meg a 3%-os inflációs célt.

A júliusi 2,1%-ról az emelkedést szinte teljes egészében az ismét emelkedő üzemanyagárak magyarázzák. Egészen pontosan nem csak az idén nyáron megfigyelt drágulás, hanem a tavaly júliusi áresés miatti bázishatás is emeli az üzemanyagok éves árindexét, ez pedig már elegendő az infláció gyorsulásához. Ezen kívül nincs is igazi érdemi nyomás az árakon. "Bár a feldolgozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés